Warm welkom

 

Op maandag 5 juni 2017 (2e pinksterdag) kwamen de Roparunners alweer voor de 9e keer door Heijningen. De eerste groep lopers en fietsers kwamen al rond half 7 over de dijk.

De Dorpsraad heeft de avond daarvoor het dorp versierd met vele vlaggetjes en een welkomstspandoek. Ook zorgden ze weer voor koffie thee en broodjes, zodat de aanmoedigers en Roparunners niets te kort kwamen. Bloas T'um Op en Incognito (uit Roosendaal) hebben met hun muziek de lopers de wind in de rug gegeven.

De route was gewijzigd. Omdat de Roparun dit jaar ook door Willemstad kwam, gingen de lopers en fietsers rechtsaf de Heijningsedijk op om via de Heijningseweg hun route te vervolgen.

Er zijn verontrustende berichten dat Bergen op Zoom stopt met de organisatie rond de Roparun. Dat kan betekenen dat de runners en fietsers volgend jaar een andere route gaan nemen en is het onzeker of de Roparun nog door Heijningen komt. Dat zou erg jammer zijn. We hopen dat we volgend jaar weer vele groepen sportievelingen mogen begroeten die zich inzetten voor de bestrijding van kanker.

Na 5 juni vindt u  foto's van deze dag in het fotoboek.

 

 

Roparunners blij met een bakje koffie