NIEUWS Voorjaar 2018

Nieuwe Dorpsraadleden

Arjen en Klarie de Vos zijn vorig jaar gestopt met hun bijdrage aan de Dorpsraad. Daarom waren er 2 plaatsen vrij gekomen in de Dorpsraad. Kimberly Kortland-Otto was eind vorig jaar de eerste die we mochten verwelkomen in de raad.
Linda Jongenelen-Roks vult de andere plaats in. Zij is, samen met de andere leden aanspreekbaar voor de dingen die de Dorpsraad aangaat en voor u kan doen.

Baby - Peuter Café

Op 17 april 2018 organiseert de Dorpsraad een ochtendje voor moeders/vaders, opa’s/oma’s met hun kleintjes van 0 t/m 4 jaar. Over hoe de ochtend ingevuld gaat worden volgt binnenkort informatie.

Voorjaarsworkshop

Komt u ook dit jaar weer naar de voorjaarsworkshop? Binnenkort vindt u de flyer in de brievenbus waarmee u zich op kunt geven. Zet u 21 april 2018 alvast in uw agenda? Dan gaan we weer iets moois maken.

Roparun

Op 21 mei 2018 komt de Roparun alweer voor de 10e keer door Heijningen. Laten we het met z’n allen extra feestelijk maken en hen weer hartelijk aanmoedigen. De Dorpsraad zorgt voor koffie/thee en broodjes. De eerste lopers zullen vanaf ongeveer 06:00 uur langskomen en rond 08:00 uur volgen de groepen elkaar in snel tempo op.

Bloembakken

Zodra het weer het toelaat worden de bloembakken weer gevuld en aan de lantaarnpalen gehangen. Tinus van der Horst heeft vorig jaar uitstekend voor de plantjes gezorgd, maar hij kan wat hulp gebruiken. Het zou fijn zijn als u de bloembak bij u in de buurt regelmatig wat water wilt geven. Of misschien wilt u samen met Tinus de rest van de plantjes ook verzorgen. Laat u het ons of Tinus dan even weten?

Nieuwjaarsbakkie

Op 13 januari 2018 heeft de Dorpsraad een Nieuwjaarsbakkie georganiseerd in het Pestalozzihuis. Er waren optredens van Toneelvereniging Kreatief,
Ballet en Dansschool Caroline en Drum- en Showfanfare Heijningen. De kinderen van de Instuif hadden speciaal voor deze avond heerlijke koekjes gebakken.
Diverse andere verenigingen waren op die avond ook aanwezig en samen hebben ze er een gezellige avond van gemaakt. Het was een succes en voor volgend jaar staat weer zo’n avond op de agenda. Was u er niet bij? Houd dan aan het eind van het jaar uw brievenbus in de gaten, zodat u niet weer zo’n leuke avond mist.

Nieuwe Bewoners

U kunt het nog steeds doorgeven aan één van de dorpsraadleden als u nieuwe buren hebt gekregen. Dat kan ook via “contact” op de website. www.dorpsraadheijningen.nl

Vergadering Dorpsraad

De leden van de dorpsraad komen 10 keer per jaar bij elkaar om nieuwe ideeën te bespreken. Uiteraard mag u daar indirect aan mee doen door ideeën in te brengen. Die kunt u doorgeven aan één van de dorpsraadleden of via de mail op de website sdheijningen@hotmail.com
Op de website kunt u meer info en foto’s vinden.
De Dorpsraad hoopt u weer te ontmoeten op één van de activiteiten.

Margret van Doorn, Dick Zorgdrager, Nella Rispens, Corine van Nieuwenhuizen, Erica Dam, Kimberly Kortland en Linda Jongenelen.