NIEUWS Voorjaar 2019

Nieuwjaarsbakkie 2019

Laten we het jaar goed beginnen. Op 12 januari 2019 organiseert de Dorpsraad voor de 2e keer een “Nieuwjaarsbakkie”. Een avond waarop u elkaar het allerbeste kunt wensen voor het nieuwe jaar. Deze avond staat in het teken van gezelligheid en spelletjes met prijzen die door de Dorpsraad en Heijningse ondernemers ter beschikking worden gesteld. Op de flyer vindt u meer informatie.

Baby - Peuter Café

Op 15 maart 2019 organiseert de Dorpsraad weer een ochtendje voor moeders/vaders, opa’s/oma’s en/of oppas met hun kleintjes van 0 t/m 4 jaar. Kom gezellig kennismaken en ervaringen uitwisselen onder het genot van een bakje koffie of thee. Voor de kleintjes is er volop speelgelegenheid.

Voorjaarsworkshop

Komt u ook dit jaar weer naar de voorjaarsworkshop? De datum is nog niet bekend, maar u ontvangt tegen die tijd de flyer in de brievenbus. Dan gaan we weer iets moois maken.

Roparun

Op 9 juni 2019 komt de Roparun alweer voor de 11e keer door Heijningen. Laten we het met z’n allen extra feestelijk maken en hen weer hartelijk aanmoedigen. De Dorpsraad zorgt voor koffie/thee en broodjes. De eerste lopers zullen vanaf ongeveer 06:00 uur langskomen en rond 08:00 uur volgen de groepen elkaar in snel tempo op.

Bloembakken

Het is winter, dus de bloembakken zijn weer in rust, wachtend op het voorjaar. De instuif gaat ervoor zorgen dat de lantaarnpalen voorzien worden van een wintertafereeltje.

Activiteiten van de Dorpsvereniging

Naast de activiteiten die hierboven genoemd zijn, heeft de Dorpsraad op de burendag de Heijningse QWizz gehouden. Een leuke middag waarin men leuke prijsjes kon winnen door vragen te beantwoorden. Dit jaar is daar door één van de groepen maar liefst € 200 mee verdiend voor de vereniging. Ook dit jaar zal dit weer georganiseerd worden, dus houdt tegen september uw brievenbus en de website in de gaten en doe ook mee voor een leuke prijs.

Ook de Kerstworkshop was weer een succes. Maar liefst 30 dames hebben weer iets moois gemaakt.

Nieuws van de Dorpsraad

ODe Dorpsraad is in de gelegenheid om leuke dingen voor u te organiseren dankzij een bijdrage van de Gemeente. Die heeft de wens uitgesproken dat de Dorpsraad een nieuwe ondernemingsvorm aanneemt. Tot nu was de Dorpsraad een stichting.
Vanaf 10 januari 2019 wordt die een vereniging, waarvan alle inwoners lid (kunnen) zijn. Meer nieuws hierover volgt

Nieuwe Bewoners

U kunt het nog steeds doorgeven aan één van de dorpsraadleden als u nieuwe buren hebt gekregen. Dat kan ook via “contact” op de website. www.dorpsraadheijningen.nl

Vergadering Dorpsraad

De leden van de dorpsraad komen 10 keer per jaar bij elkaar om nieuwe ideeën te bespreken. Uiteraard mag u daar indirect aan mee doen door ideeën in te brengen. Die kunt u doorgeven aan één van de dorpsraadleden of via de mail op de website sdheijningen@hotmail.com
Op de website kunt u meer info en foto’s vinden.
De Dorpsraad hoopt u weer te ontmoeten op één van de activiteiten.

Margret van Doorn, Dick Zorgdrager, Nella Rispens, Corine van Nieuwenhuizen, Erica Dam, Kimberly Kortland en Linda Jongenelen.