De Dorpsraad streeft naar leefbaarheid en samenhorigheid in Heijningen. Naast participatie tussen de bewoners en de overheid organiseert de Dorpsraad ook activiteiten. Die activiteiten zijn vaak gericht op volwassenen, maar dit keer was de jeugd aan de beurt.

In samenwerking met Jongerenwerk Moerdijk heeft de Dorpsraad een paintball - avond georganiseerd. De jeugd van 12 t/m 18 jaar kon gaan paintballen bij Waterrijk Oesterdam.

13 Jongens en meisjes uit Heijningen hebben vanavond laten zien dat ze strategisch en sociaal actief kunnen zijn. Nadat ze de instructies en beschermingsmiddelen hadden gekregen, konden ze het veld in. De avond bestond uit 4 sessies, waarbij steeds voor een andere spelvorm werd gekozen en de 2 teams steeds een andere samenstelling hadden. De 2 medewerkers van het jongerenwerk, die regelmatig actief zijn in Heijningen, waren er ook bij en hebben enthousiast meegedaan. Zij hadden ook voor vervoer gezorgd. Tussen de sessies door heeft de Dorpsraad gezorgd voor frisdrank met wat lekkers erbij.

De jeugd vond het een geslaagde avond en voor herhaling vatbaar. De Dorpsraad en het Jongerenwerk gaan hun best doen om nog eens een dergelijke activiteit te organiseren.

Voor een impressie van deze avond kunt u de foto's bekijken in het fotoboek.